udstilling

Hyldestudstilling for Tage Andersen

Blomsterudstilling i Brøndsalen på Frederiksberg d. 11.-14. april 2024 og d. 9.-12. maj 2024 på Aalborg Kloster. Læs om mere om udstillingen her.

Udstilling

Baggrund for udstillingen

Tage Andersen er dansk blomsterkunstner. Igennem sit - indtil videre - 55 år lange virke har Tage Andersen skabt international blomsterkunst, fra buketter og dekorationer til små og stor anledninger til indretning af restauranter og dekoration ved scenekunsten. Han er blandt vor tids største danske kunstnere indenfor sin genre.

I Tage Andersens kompromisløse og distinkte univers er han selv koreograf. Hans udtryk materialiserer sig i alt hvad han omgiver sig med. Han lever sin kunst. Han skaber rum og stemninger fyldt med fantasi, æstetik og skønhed. Der udspiller sig altid et stort drama mellem de robuste og hårde metalliske materialer og blomsternes bløde og sarte elegance. 

I Tage Andersens univers er ord unødvendige. Hans verden skal opleves og mærkes.

Når man træder ind i Tage Andersens forunderlige butik og atelier i Ny Adelgade i København, er det som at træde ind i en helt anden verden. Her står tiden på en måde stille. Forestillinger om en svunden tid melder sig - man forføres af den teatralske opsætning, der kun findes her. 

Det er en totaloplevelse, hvor blomsterkunst forenes med unikadesign på en helt særlig måde. Og midt i det hele bor og arbejder Tage Andersen, som i sig selv er en karakter uden sidestykke.

Tage Andersen skriver sig ind i dansk kunst og kulturhistorie med sit helt eget udtryk og i sin helt egen genre. Tage Andersen har arbejdet med oplevelsesdesign længe inden det blev ‘en ting’ og har på den måde sat aftryk for eftertiden og været til stor inspiration for mange mennesker.

Der er noget gedigent og evigt gyldigt over Tage Andersens arbejde. Noget der vedkommer os alle. Især i en tid hvor vi påvirkes fra alle kanter, her står Tage Andersen fast. Han står ved sig selv, sit udtryk og sin æstetik. Han giver os andre en tydelighed vi kan spejle os i.

I foråret 2022 blev Tage Andersen 75 år. Hans runde fødselsdag og mange årige virke fortjener en hyldest, der markerer hans betydning for andre udøvende kunstnere, kunder og kollegaer. 

udstillingsdage

11.-14. april 2024
Brøndsalen
Haveselskabets Have
Pile Allé 6, 2000 Frederiksberg

9.-12-. maj 2024
Aalborg Kloster
Klosterjordet 1, 9000 Aalborg

Udstillingens indhold

Jeg vil skabe en fotografisk udstilling der først og fremmest hylder Tage Andersen og sætter lys på hans mangeårige virke. Udstillingen består af en række fotografier af buketter arrangeret i Tage Andersens egne vasedesigns - i særdeleshed signaturvase ‘foldevasen’.

Udstillingen indeholder også et scenografisk element, hvor billederne ledsages af overdådige blomsterdekorationen med friske blomster, skabt efter Tage Andersens forbillede.

Derudover er det mit håb at udstillingen bliver lavet på en måde, så den i sig selv vil være til glæde og fornøjelse for mange, også selvom man ikke skulle kende til Tage Andersens virke.

Buketterne på billederne og dekorationerne ved udstillingen kurateres og dekoreres i et samarbejde med blomsterkunstner Hanne Utoft

Hvorfor overhovedet beskæftige sig med blomster

Blomster har til alle tider inspireret i kunsten, men ikke siden de hollandske malere gjorde blomstermotivet populært i staren af 1700-tallet har blomstermotivet været så populært som nu. 

Dengang så vel som nu, kan blomster være med til at beskrive noget om den tid vi lever i.

Farvevalget, blomsterarterne, kompositionen, lyssætning og selve scenen indeholder en masse information om vores tid lige nu. Mulighederne ved den digitale billede fremstilling påvirker også måden hvorpå et blomsterstilleben skabes i dag.

Over de seneste år har der været en stigende popularitet i forhold til at være i og anvende naturen på forskellige måder. 

En fotografisk blomsterudstilling er med til både at udvikle og indkapsle genren, som den tager sig ud lige nu. Det er vigtigt både for fotografiet som kunstart og blomsterkunst som kreativ disciplin. 

Det er mit håb, at mine fotografiske værker vil inspirere så mange som muligt til dels at opdage blomsterkunsten og dels at inspirere til, at man selv giver sig i kast med blomsterdekoration. Hvad enten der er tale om blomster købt hos en blomsterhandler, sommerblomster klippet i egen have eller de kønne vilde blomster der kan plukkes i en vejkant i forbifarten. Det er sundt for sindet at være i kontakt med noget af alt det smukke naturen tilbyder os. 

økonomi

Jeg financierer selv udstilling bl.a. ved salg af billetter til udstillingerne i både København og Aalborg. Derudover arbejder jeg på at skaffe sponsorater, private legater og donationer.

Alle værker ved udstillingen er til salg. Der er tale om unikabilleder i størrelsen 120 x 150 cm. Billederne er 'fine art' produceret og koster 20.000 kr./stk (ex.moms).

Hvis du har ideer eller forslag til financieringen hører jeg meget gerne fra dig. Send mig en mail på pernille@hoffmann-studio.com