Ramsløgsbrød bagt over bål

Jeg arbejder i øjeblikket på en bog, som kommer til at handle om bagning over bål. I den forbindelse tester jeg selvfølgelig forskellige opskrifter, som kan fungere godt ved bålpladsen. Man kan jo i princippet lave alt over bål, men jeg har sat mig for at udvikle opskrifter, der dels involverer så enkle processer som muligt og dels ikke kræver en masse grej.

Nedenfor kommer en opskrift på hvidløgsbrød bagt som snegle med ramsløgspesto og parmesan. De smager forrygende og kan enten spises som snacks eller som tilbehør til en gryderet.

Til dejen skal du bruge:

  • Hvedemel
  • 20 gr gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk groft salt

Til fyldet skal du bruge:

  • En god håndfuld friske ramsløgsblade
  • Solsikkeolie
  • Salt og peber
  • Revet parmesan

Hvis du ikke har mod på at lave din egen pesto, kan du sagtens bruge en der er færdiglavet. Personligt synes jeg at Irma’s grønne pesto er den bedste på markedet, men det er selvfølgelig et smagsspørgsmål.
(Det her tip er ikke sponsoret)

Sådan forbereder du dejen

Hæld lunkent vand i en skål og opløs gær og salt heri. Tilsæt melet lidt ad gangen. Vær tålmodig når du ælter dejen og brug gerne 10-15 minutter på at ælte. Jeg synes det kan både ses og smages på dejen, hvis man har haft for travlt. Tilføj mel indtil dejen slipper bordet, men stadig er blød og smidig uden at klistre. Sæt den til at hæve i min 2 timer. Laver du dejen flere timer i forvejen kan du starte med at lade den hvile i køleskab. Tag dejen ud af køleskabet og stil den på køkkenbordet cirka en time inden du skal bruge den.

Sådan laver du fyldet

Hak ramsløg groft og kom det i en blender. Tilsæt solsikkeolie, salt, peber til ramsløgene og blend det til en grødet masse.

Som nævnt ovenfor kan du sagtens bruge en færdiglavet pesto og er du ikke til pesto, kan du også forsøge at lave fyldet med tomatsauce, så de kommer til at minde mere om klassiske pizzasnegle.

Sådan laves brødene

Hæld dejen ud på køkkenbordet og rul den ud til den har en størrelse af en almindelige bradepande. Smør ramsløgspestoen ud så den dækker hele dejens overflade. Riv parmesanosten og fordel også den på hele dejen.

Rul dejen til en pølse på den lange led. Skær dejen ud i stykker i en størrelse på cirka 4 cm i bredden. Læg brødene på et stykke bagepapir og lad dem hvile i cirka en halv time mens du gør bålet klar.

Sådan bages brødene

Når du har et godt bål med masser af gløder sættes muffinpanden over – du kan enten hænge den fra en trefod eller du kan sætte den på et stativ. Afstanden til gløderne skal være cirka 20 cm.

Lad panden stå over bålet et par minutter og blive varm. Tilsæt en lille smule smør (cirka 1/4 tsk) og lidt solsikkeolie (for at undgå at smørret brænder på). Når smørret er bruset af lægges der et brød i hver kop. Lad brødene bage til de er gyldne på stegesiden. Med en lille spids pind eller en gaffel vender du brødene (det minder om måden man vender æbelskiver) og lader dem bage på den anden side.

Bagetiden afhænger meget af hvor varm panden er, men brødene skal have godt og vel 5 minutter på hver side. Hvis du synes det går for stærkt, så tag panden af bålet og lad den køle lidt af i græsset.

God fornøjelse og rigtig god appetit.

← Older Post Newer Post →