Hjemmelavet chips med rosmarinsalt

Sprøde chips er forrygende at lave over bål. Når du steger chips udendørs undgår du samtidig stanken af fritture i køkkenet. Og hjemmelavet chips smager bare bedre end dem man kan købe.

Det skal du bruge

  • 3-4 stor kartofler
  • Flagesalt
  • Frisk rosmarin
  • Vindruekerneolie til stegning

Sådan gør du

Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver - gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i blød i lunkent vand i en halv times tid. Skift vandet under vejs indtil vandet er helt klart. I starten vil det være mælkehvidt, men skifter stille og roligt i takt med at stivelsen vandes ud af kartoflerne. 

Lad kartoffelskiverne dryppe af på køkkenrulle eller et rent viskestykke.

Når du har et godt bål med en blanding af gløder og flammer, sættes en lille gryde over med 3-4 cm olie i bunden af gryden. Det er super vigtigt at gryden står fuldstændigt stabilt. Kombinationen af bål og olie kan være virkelig farlig, hvis ikke du passer på.

Tjek temperaturen på olien med en lille skive kartoffel. Når det syder i kanten af kartoflen er olien varm. Læg en håndfuld kartoffelskiver i olien (skil dem ad mens du lægger dem i) og lad dem stege til de bliver lysebrune.

Tag kartoflerne op af olien med en hulske og lad dem dryppe af på et viskestykke eller køkkenrulle. Drys dem straks med salt der er hakket med rosmarin.

 

 

← Older Post Newer Post →